Sekssupplementen

Hier zijn de beste supplementen om erectieproblemen te voorkomen en de seksdrive te verhogen.

Opzoek naar de beste sekssupplementen tegen de scherpste prijs? Bel dan vrijblijvend voor onafhankelijk advies Life Extension-expert drs. Ewoud van de Brug op (020) 64 26 727

 

Acetyl carnitine

Acetyl carnitine heeft een sterk beschermende (antioxidante) werking in de hersenen, het hart en de bloedvaten. De stof verhoogt ook de energieproductie in zowel het brein als in de rest van het lichaam. Belangrijker in dit geval: acetyl carnitine vergroot de afscheiding van het luteinizing hormone (LH) in de hersenen, dat er weer voor zorgt dat de testes meer testosteron gaan produceren. Meer over carnitine.

Chrysine

Chrysine is een bioflavonoïde dat in verschillende planten voorkomt. Het testosteron in je bloed wordt voor klein een deel omgezet in het vrouwelijke gelachtshormoon estradiol. Een beetje etradiol is essentieel voor je libido, maar veel estradiol is funest. De onfortuinlijke omzetting wordt verricht door het enzym aromatase. Hoe ouder je bent, hoe meer aromatase actief wordt. Ook dikke mensen hebben extra aromatase in hun lijf. Chrysine remt de werking van aromatase. Omdat chrysine slecht door het lichaam wordt opgenomen, kun je het beter samen met bioperine (peperextract) innemen.

Nettle root extract

Nettle root extract ofwel brandnetelwortelextract zorgt ervoor dat het aandeel vrij testosteron in je bloed omhoog gaat. En dat is goed voor de potentie. Dat zit zo. Zodra testosteron vanuit je ballen in je bloed terechtkomt, wordt een groot deel onwerkzaam omdat het eiwit SHBG zich eraan bindt. Waar je het qua potentie van moet hebben, is het deel dat overblijft: vrij testosteron. Hoe ouder je wordt, hoe meer SHBG-eiwitten je krijgt en hoe kleiner je aandeel vrij testosteron wordt. Nettle root extract steekt een stokje tussen de binding van SHGB en testosteron, waardoor je aandeel vrij testosteron op peil blijft.

Arginine

Arginine is een aminozuur dat – als je het inneemt op de nuchtere maag – het cyclisch Guamdine Mono Fosfaat (GMP) kan verhogen. Cyclisch GMP is het systeem waar erectiepillen als Viagra en Levitra op werken. Arginine verhoogt de productie van stikstofoxide (NO) en extra NO leidt weer tot een hogere concentratie van cyclisch GMP. Hoe langer de concentratie cyclisch GMP stabiel blijft, hoe makkelijker het is om een erectie te krijgen en te handhaven. Arginine stimuleert ook de productie van het groeihormoon: samen met testosteron is dat hormoon onontbeerlijk voor uitstekende seksuele prestaties.

Mucuna pruriens (fluweelboon) extract

Het extract van de boon mucuna pruriens verhoogt de dopaminespiegel in het brein. Dopamine is een neurotransmitter die onontbeerlijk is voor onder meer de seksdrive. Helaas gaat de dopamineproductie achteruit naarmate je ouder wordt en daarmee kan dus ook de seksdrive dalen. In India heeft de tropische plant Mucuna pruriens ofwel ‘fluweelboon'een lange traditie als Ayurvedisch lustopwekkend middel. Meer info over de libidoverhogende eigenschappen van mucuna pruriens vind je hier.

Ga voor meer info naar Seks en libido, de basisfeiten

In het boek De houdbare man, praktische gids voor een eeuwige jeugd, vind je meer feiten en tips over anti-aging voor mannen. Bestel nu via Bol.com.

Meer geavanceerde vitamine-informatie van Ewoud op http://www.lifeextension.nl/